Morsomme og kreative varmefølsomme krus som skifter farge

Med varmefølsomme krus får du på en måte to kopper i en som ser forskjellig ut ved temperaturforandring siden motivet endrer seg. En når den er kald og en når den inneholder noe varmt. På engelsk kalles slike krus gjerne heat mugs i nettbutikker. Her til lands finner du dem i søk som varmefølsomme eller fargeskiftende kopper. Effekten ved at bilder endrer seg er som regel mest for gøy, men kan også være i praktisk i den forstand at man får en visuell advarsel om at kruset er glovarmt.

Litt lenger ned finner du en oversikt over massevis av kule kopper og morsomme krus med kreative motiv som skifter farge eller avslører forskjellige beskjeder. Vi har brukt tid og gått trålet gjennom mange av de beste nettbutikkene med kopper og krus. Det ble faktisk mange flere enn vi regnet med da vi startet. Motivene har både film, gaming og musikk-tema, eller er bare utrolig gøyale og kreative i seg selv. Vet du om enda flere så fyr løs i kommentarfeltet!

Helt nederst på siden kan du lese litt om hvordan slik varmefølsom maling virker. Husk at slike krus ikke tåler oppvaskmaskin og må vaskes for hånd. De tåler heller ikke å ligge timevis i vann, noe vi selv har ødelagt noen kopper på.

Nettbutikker med de morsomme krusene som figurer på denne siden kommer fra henholdsvis:

CDONCoolstuffeStore,  PartykingEMP ShopCoolshop  og  Adlibris

Du finner flere nettbutikker med kule kopper i oversikten vår her.

Nå over til det morsomme, selve koppene! Skroll deg igjennom mye gøy! Under hvert bilde finner du informasjon om hvilke nettbutikk du kan handle det spesifikke kruset hos. Bruk lenkene rett over her for rask tilgang til de ulike koppeavdelingene.

1. Pikselhjertekrus

Dette pikselhjertekruset passer perfekt for deg som ønsker å ytre din kjærlighet til deg selv, en annen, til pikslete gaming eller annen type pixel kunst. Keramikk kruset er hvitt, rommer 350 ml og er pyntet med et svart pikselhjerte. Hjertet endrer farge til rødt når man heller i varm drikke. Den ytre pikselborden forblir svart. Tåler ikke ikke oppvaskmaskin.

Pikselhjertet gir minner til de klassiske hjerteformede helsepoengene fra video- og dataspill. Perfekt gave til en gamer eller TV-spiller mon tro?

fargeskiftende pikselkrus

Fåes hos CDON, Coolstuff og eStore.

2. Frost 2 krus med Elsa, Anna og snøkrystaller

Dette magiske kruset med snøkrystaller avslører et flott motiv med Elsa og Anna fra Frost 2 (og 1) når du heller oppi noe varmt. Kruset rommer 315 ml og tar seg meget godt ut i kjøkkenskapet eller hyllen. På baksiden dukker snømannen Olaf opp sammen med teksten «Believe in the Journey».

Frost2 krus

Kjøpes hos eStore.

3. Full tank kruset

Fyll opp full-tank kruset og se på måleren hvor mye varm drikke du har, eventuelt hvor mye du mangler. Størrelsen er omtrentlig 10 x 8 cm og kommer i hvit glasert keramikk.

Flott kopp for verksteder og de som elsker bensin og diesel. Måleren gjør det svært enkelt for andre rundt deg å se om den halve koppen din kanskje burde toppes med litt varm kaffe.

full tank krus

Kjøp den hos Partyking.

4. Harry Potter Marauder’s Map

Dette er en av de beste koppene for Harry Potter fans og er en av flere slike motivendrende krus vi presenterer på denne siden. På akkurat dette kruset kommer det magiske kartet som viser alle de hemmelige gangene, klasserommene og passasjene i Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom. Når den er kald er koppen sort og fin med påskriften ‘The Marauder’s Map’ og noen fotspor.

Harry Potter Varmefolsomt Krus Marauders Map

Fås hos Adlibris og EMP Shop.

5. Rød Super Mario kopp

Dette er en av mange kule Super Mario krus som skifter farge. Denne er rød og fin og gjemmer nesten hele bildet når den er kald. Heller du derimot varm kaffe, te eller sjokolade i kruset, endrer kruset utseende og en hel verden av Super Mario viser seg i all sin prakt. Her er Mario, hans bror Luigi, prinsesse Peach, den sultne dinosauren Yoshi, superskurken Bowser med fler.

Akkurat denne koppen har vist seg å være litt vanskelig å få tak i, men nettbutikkene har som regel flere alternativer. Legg igjen en beskjed i kommentarfeltet om du fikk tak i den!

Super Mario varmefolsomt krus

Kjøp den hos Adlibris, CDON og Partyking

6. Batteriindikator

Dette er et krus som tydelig viser at uten varm kaffe tømmes batteriet ditt ganske fort. Heller man derimot på varm drikke nærmest lyser den grønne batteriindikatoren og gir et tydelig signal på at ‘her kan du lade’. Det trenger naturlig nok ikke være kaffe – alt varmt og deilig duger.

Målene på produktet er 12 x 9,5 x 8 cm og den er laget av hvit keramikk. Som med de fleste slike produkter må den vaskes for hånd for å ikke ødelegges.

varmefolsomt krus med batteriindikator

Skaff den fra Partyking, Adlibris, Coolstuff eller CDON.

7. Glad enhjørning

Enhjørninger gjør seg helt fantastisk som krus, er du ikke enig? Denne søte enhjørningen viser sine fantastiske regnbue-man når den blir varm. Se bilder av hvordan det ser ut her. I tillegg har den herlig enhjørningshorn, to små ører, snille øyne og en stor hyggelig mule med smilefjes.

enhjorningskopp unicorn1

Sjekk tilgjengelighet hos Partyking, Adlibirs, Coolstuff og CDON.

8. Game of Thrones krus med kart

Game of Thrones er kanskje en av de beste seriene som noensinne er laget og finnes på HBO. Dette tøffe kruset gjør ikke skam på den populære serien. Den rommer faktisk 400 ml, er sort og røff med påskriften ‘All men must serve, Valar Dohaeris’ på ene siden og All men must die, Valar Morghulis’ på baksiden når den er kald.

Straks varmt innhold fyller innsiden kommer et kart over Westeros og Essos fram. Perfekt for alle Game og Thrones fans.

Game Of Thrones Kart Varmefolsomt Krus

Skaff den fra Adlibris.

9. Fantastic Beast figurkrus

Figurkrus er ekstra morsomt. Dette flotte eksemplaret har øyne som skifter farge med temperaturen på innholdet.

Fantastic Beasts Varmefolsomt Krus

Kjøp den hos Adlibirs og CDON.

10. Varmefølsomt Rick and Morty portalkrus

Rick and Morty er en gøyal og actionfylt amerikansk animert situasjonskomedie man blant annet kan nyte på Netflix. Portaler er er viktige i serien, og det er nettopp det dette kruset portreterer.

Kjører du i litt varm drikke trår den klassiske portalne fram i bakgrunnen. Kruset tåler kanskje en portal, men ikke vask den i oppvaskmaskin.

Rick And Morty Portal Varmefolsomt Krus

Kan handles hos Adliris eller CDON for eksempel.

11. Friends krus

Friends, eller Venner for livet, er som de fleste vet en svært populær TV serie fra 1994. Serien har i senere år fått en renessanse da TV kanaler og streaming tjenester har begynt å vise den igjen.

Vis ditt fanship til Friends med et Venner for livet krus! På baksiden vises Joeys kjente sjekkereplikk «How you doin?». Kruset skifter farge til grønt og viser  New Yorks skyline over hele overflaten.

Venner for livet friends krus

Fåes flere steder som Adlibris, Coolshop og CDON.

12. Harry Potter portrettkrus

Nok et Harry Potter krus som skifter farge, og det er ikke det siste. På akkurat dette ser man profilen til den unge trollmannen i sort, men når drikken er varm, dannes det ulike tegn og symboler i ansiktet hans.

Kruset tar 315 ml med trylledrikk, er laget av keramikk og er et offisielt lisensiert produkt.

Harry Potter Fargeskiftende krus

Kjøp den hos CDON og Adlibirs.

13. Nolduskrus fra Harry Potter universet

Mens vi er i Harry Potter territorium er det verdt å få med seg disse varmefølsomme lattekrusene. Lattekrusene har husalven Noldus tema, eller Dobby som han kalles på orginalspråket, med en av hans kjente replikker.

Med kald drikke har kruset en svart bakgrunn der det står ‘Dobby has no master’ med med varm drikke blir den lysegrå med teksten ‘Dobby is free’.

Harry Potter Noldus Varmefolsomt Lattekrus

Finnes hos EMP Shop og Adlibris

14. R2D2 krus fra Star Wars

Dette mørke kruset som kan minne om mørke og gode krefter er nesten helt sort når det er kaldt. Men med varmt innhold hells oppi lyser den nærmest opp og det blide åsynet til roboten R2D2 fra Star Wars kommer til syne.

Let etter den hos Adlibris og CDON.

Star Wars Varmefolsomt Krus R2 D2

15. Borderlands krus

Her er kruset for Borderlands fans. Uavhengig om det er varmt eller kaldt innhold vil en Psycho Bandit dukke opp på kruset.

Fås hos blant annet Coolshop. Det finnes flere Borderlands krus med annet utseende.

Borderlands 3 Psycho Varmefolsomt krus

16. Krus for deg som trenger penger

Dette kruset med tekst som blir synlig med påskriften I need a HUGE amount of money får du for eksempel hos Coolshop.

I Need a Hug Mug krus

17. Elf Movie krus

Kruset Elf Heat Change Mug med eget Spirit Clausometer som fylles opp når du har opp i varm drikke får du hos Coolshop.

Elf Movie Heat Change Mug

18. Kattevampyrkrus

Er du et kattemenenske, eller liker flaggermus.. og kanskje kombinasjonen katte-vampyr? Da er denne kule koppen perfekt for deg. Kjøpes hos eStore.

heatchanging kattekrus

19. Harry Potter, Lumos tryllekrus

Enda et krus for Harry Potter fans. Gjør trylleformularet Lumos Maxima mens du har oppi varmt innhold, så skal du se at kruset lyser opp tilværelsen. I hvert fall endres det sorte til hvitt. Når kruset blir kaldt og mørkt igjen ser du trylleordene samt Harrys tryllestav på sidene. Finnes hos Coolshop.

Harry Potter Lumos Maxima krus

20. Minecraft nivåkrus

Denne fete Minecraft koppen passer for alle fans av det fantastiske og populære spillet. Med varmt innhold blir det dag og du «utforsker» du nivåene under bakken og du ser kjapt hva som befinner seg der. Utrolig kult. Sjekk den ut hos Coolshop.

Minecraft XL krus varmefolsomt

21. Venom krus fra Marvel

Dette er et kult merch for Venom fans. Har du sett den morsomme filmen kjenner du raskt igjen fjeset til Venom på forsiden.

Marvel venom krus

22. Minecraft varmeskiftende Enderman krus

Enda et tøft Minecraft krus som skifter farge så du ser en gjeng skumle Endermen i bakgrunnen.

Minecraft Enderman Heat Change Mug

23. Star Wars krus med Lightsabres

Et flott krus for Star Wars fans med synlige lasersverd når man skifter farge. Fås hos Coolshop.

Starwars krus fargeskiftende lightsabers

24. Dungeons and Dragons varmefølsomt krus

Dette er et kult krus som ser like fett ut kaldt som varmt. Det skifter farge avhengig av innhold og viser en skummel drage på siden. Kan kjøpes hos EMP Shop og Coolshop.

Varmefolsomt krus Dungeons and Dragons

Snarveier til nettbutikkene nevnt på denne siden:

CDONCoolstuffeStore,  PartykingEMP ShopCoolshop  og  Adlibris

25. Nintendo bowser,

Dette Bowser kruset fra Nintendo universet er helt fantastisk. Ikke bare skifter det farge til et kult og fargerikt motiv, men det er viser til og med Bowser med flammer ut fra munnen. Ikke vanskelig å gjette seg til hva som vises når man har oppi drikke med høy temperatur. Netthandle hos Coolshop.

Varmefolsomt supermario bowser

26. Zelda Majoras Mask krus

Kan kjøpes hos Coolshop

Zelda Majoras Mask stort varmefolsomt krus

27. Det hyggelige julekruset med Rudolf

Dette er et fint julekrus formet som hodet til reinsdyret Rudolf som er med på trekke julenissens slede. Nesen hans er som kjent rød, og da kan du jo gjette hva som lyser opp når du drikker noe varmt. 🙂 Kan kjøpes hos Coolstuff.

Rudolf fargeskiftende nese kopp

28. Star Wars krus som skifter farge

Coolstuff har mange forskjellige kule krus med Star Wars som skifter farge. Se noen under.

Varmefolsomme star wars kopper

29. Grått Game of Thrones krus

Et stilig varmefølsomt krus i grå utførelse fra Game of Thrones. Føler du at familien Stark ligger ditt hjerte nærmest og at en liten del av deg er litt Stark, passer den perfekt for deg. Sjekk Coolshop for pris og tilgjengelighet.

gra gameofthrones krus

30. Rødt Game of Thrones krus

Enda et krus fra Game of Thrones. Dette har motiv fra Lannister familien… Så hvis ikke kruset over passer deg, gjør kanskje denne det?

rodt gameofthrones krus

31. Star Wars logokrus

Et stort og fint krus med Star Wars logo. Med varm drikke ser man store motiv fra filmene inne i bokstavene som ellers er mørke. Kan kjøpes i Coolshop nettbutikk.

star wars logo krus

32. Dr Who krus

Kult Dr Who krus som er tilgjengelig hos blant annet Coolshop.

dr who krus varmeskiftende

33. Zelda actionkoppp

Coolshop har også dette Zelda kruset der motiver kommer tydelig til syne med varmt innhold.

Fargeskiftende zelda action kopp

34. Pokemon Pikachu-krus

Fint og kraftfullt Pokemon krus med Pikachu på. Se den hos Coolshop.

Pokemon varmefolsom kopp

35. Star Wars Dødsstjernekopp

Coolshop (igjen) har dette fine Star Wars kruset hvor crewet på Millenium Falcon ser Dødsstjernen og utbryter That’s No Moon… It’s a Space Station!

Star wars thats no moon mug

36. Zelda kopp i gul og sort

Enda et Zeldakrus i fargene gul og sort. Kan sjekkes ut hos Coolshop.

stilig varmefolsomt zelda krus

37. Stranger Things rødaktig krus

Rød kopp er nice og vitner om fare og rare ting, akkurat som i Stranger Things. Det finnes flere slike hos EMP Shop og Coolshop.

Varmefolsomt stranger things krus

38. Wolf krus

Ulvekrus med spennende ting som kommer til syns hos Coolshop.

Wolf Chi kopp

39. Søt Panda kopp

Kruset skifter farge mellom hvitt pandautseende og helt sort når den er kaldt. Kaldt er det kanskje mer en vanlig bjørn som fremstilles?

fargeskiftende panda kopp

40. Alice i Eventyrland, Cheshire Cat

EMP Shop har dette fine kruset med Cheshire Cat på. Kaldt gjemmer den seg med bare hvite tenner og øyne synlig, men med varm drikke innabords kommer den fram fra skjulestedet.

Alice i Eventyrland krus

41. Bone Finger – Heat-Change Mug

Fett varmefølsomt krus fra merch sjappen EMP Shop.

Bone Finger Heat Change Mug

42. Dragon Ball Z – Super Saiyan

Sjekk EMP Shop for denne…

Dragon Ball Z Super Saiyan varmefolsom

43. Walking Dead hånd krus

Skummelt Walking Dead krus fra EMP Shop.

Fargeskiftende The Waling Dead kopp

44. Harry Potter Expecto Patronum

Et vakkert varmefølsomt krus fra EMP Shop der trylleformularet Expecto Patronum får fram den vakre hjorten.

Harry Potter Expecto Patronum

45. Harry Potter rammekopp

Kaldt ser man de tomme rammene på veggen, men med kaffe eller kakao oppi ser man straks portrettene til karakterene i filmen i rammene. Hos EMP Shop.

Harry Potter portretter med fjes krus

46. Varmefølsomt Hulken kopp

Hulken i seg selv er kanskje ikke så følsom, men denne varmefølsomme koppen med påskriften Don’t Make Me Angry avslører en litt sinna Hulken som klapser til deg. Kjøp den hos EMP Shop.Heat Changing Hulken kopp

47. No Prob Llama

Den populære No Probl Llama kruset får du hos EMP shop.

No Prob Lama fargeendret krus

48. Sailor moon Sailor & Chibi krus

Kjøp hos EMP shop.

Sailor moon Sailor Chibi krus

49. Star Wars Space battle krus

EMP Shop

Star Wars Space Battle krus

50. Ringenes Herre krus

Ringenes Herre krus med Ringen på. Fra EMP Shop.

Varmefolsomt Ringenes Herre krus

51. Stranger Things, Upside down

Kanskje den kuleste Stranger Things koppen. Her ser man tydelig Upside Down når kruset er varmt. Kan nettkjøpes hos EMP Shop.

Stranger Things Upside Down krus

52. One Piece Wanted krus,

EMP Shop

One Piece Wanted krus

Her er en reminder og direktelenker til nettbutikkene krusene i denne artikkelen er hentet fra:

CDONCoolstuffeStore,  PartykingEMP ShopCoolshop  og  Adlibris

Hvordan virker varmefølsomme krus?

Eller, hvordan fungerer varmefølsom maling? Jo, man bruker en type maling som også kalles termokrom maling. Den inneholder varmefølsomme pigmenter og kjemikalier i mikrokapsler som endrer farger i henhold til endringer i omgivelsestemperaturen. Fargeendringen går fra å være farget til gjennomsiktig noe som kan skape morsomme effekter. Fargeskiftemalingen er da malt over det bildet man ønsker skal bli synlig når det blir varmt.

Fargestoffet blandes med saltkrystaller med sur lav PH eller veldig basiske (høye pH), og malingen er følsom for endringer i pH i miljøet. Når temperaturen endres skjer en kjemisk reaksjon som gjør at pigmentene blandes med fargestoffet. De optiske egenskapene til fargestoffet endres slik at det ser ut til å være ugjennomsiktig eller helt gjennomsiktig. Kort fortalt er det smeltingen av disse krystallene som allerede er blandet med fargestoffet som endrer pH i miljøet. Når et varmefølsomt krus fylles med kaffe blir den tette kalde fargen gjennomsiktig og man kan se bildene som kommer fram bak malingen. Når innholdet blir kaldt, blir motivet skjult igjen.

Håper listen falt i smak. Det ble mange produkter! Si fra om du vet om flere.